Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informaciˇ estadÝstica. Si continues navegant, considerem que acceptes la utilitzaciˇ. MÚs informaciˇ aquÝ.
Un estudi de l'UPC confirma el desviament per l'AP-7 no encariria el cost per als transportistes
13/02/2018

Sempre que s'apliquin les bonificacions pactades amb la Generalitat

La desviació a l'AP-7 de camions que transiten per N-340 no encariria el cost per als transportistes. Un estudi de la Universitat Politècnica de Catalunya defensa la viabilitat de la mesura acordada amb la Generalitat, sempre que els peatges estiguin bonificats.

Una part de l'informe fa referència al tram entre Vilafranca del Penedès i Torredembarra, amb un trajecte de 36 quilòmetres en cas d'anar per l'N-340 o de 35,5 per l'AP-7.

El càlcul de temps i distància entre els dos trajectes dóna com a resultat final que el cost per l'AP-7 seria d'entre 24,7 euros i 26,2 euros, depenent del tonatge dels vehicles. En el cas de l'N-340 el cost estaria entre 29,7 euros i 32,6 euros.

Cal afegir el preu del peatge que és de 6,1 euros o 7,7 euros, depenent del pes del vehicle, que són les quantitats que s'haurien de bonificar.

La bonificació pactada fins ara entre el Ministeri i la Generalitat preveu una reducció del peatge entre el 42,5% i el 50% en els desplaçaments locals. Les empreses de transport de Tarragona demanen que aquesta bonificació arribi fins al 75%, un percentatge que ja és una realitat en altres trams de la xarxa viària espanyola amb una gran sinistralitat. L'estudi ha estat elaborat per 'Barcelona Tech' de la UPC per encàrrec del departament de Territori i Sostenibilitat.Busques una notÝcia?
Paraules clau separades per ;
Ara fem
La Torre al dia
I desprÚs
Esports en Xarxa


RÓdio Ona La Torre Ě c/ Garrofers, 8, baixos Ě 43830 Torredembarra Ě T. 977 95 86 35 / 977 64 62 13 Ě
Disseny: EsgrÓfig - Estudi GrÓfic Figuerola | Programari: Upgrading Soft