Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informaciˇ estadÝstica. Si continues navegant, considerem que acceptes la utilitzaciˇ. MÚs informaciˇ aquÝ.
Aquest dimarts es commemora el dia mundial de la rÓdio
13/02/2018

Se celebra des de l'any 2011

Avui 13 de febrer és el dia mundial de la ràdio. Una efemèride que se celebra arreu del món des de l'any 2011. Aleshores la UNESCO va declarar que el dia 13 d'aquest mes fos el dia mundial de la ràdio, coincidint amb la data de creació, l'any 1946, de la ràdio de les Nacions Unides (ONU).

Des de la UNESCO s'afirma que cal considerar a la ràdio com un mitjà de comunicació de baix cost, especialment apropiat per arribar a les comunitats allunyades i a les persones vulnerables. A més, és una plataforma per intervenir en el debat públic, independentment de quin sigui el nivell d'educació dels oients.

La ràdio exerceix, així mateix, un paper important i específic en la comunicació en situacions d'emergència pel fet de ser un dels mitjans més assequibles i accessibles. D'altra banda, els serveis radiofònics de la ràdio estan experimentant canvis en el context actual de convergència dels mitjans de comunicació, i adopten noves formes tecnològiques, com la banda ampla, els telèfons mòbils i les tauletes. No obstant això, segons la UNESCO, avui en dia, prop de mil milions de persones no tenen encara accés a la ràdio.

És per això, i amb motiu del Dia Mundial de la Ràdio, que la Federació de Mitjans de Comunicació Locals de Catalunya (FMCLC) vol valorar la funció i la repercussió de la ràdio local. Perquè som el mitjà que més s'apropa a l'esperit d'aquesta declaració del 13 de febrer. Prova d'això també és que bona part de les emissores de proximitat fan aquests dies continguts especials relacionats amb aquesta commemoració.Busques una notÝcia?
Paraules clau separades per ;
Ara fem
La Torre al dia
I desprÚs
Esports en Xarxa


RÓdio Ona La Torre Ě c/ Garrofers, 8, baixos Ě 43830 Torredembarra Ě T. 977 95 86 35 / 977 64 62 13 Ě
Disseny: EsgrÓfig - Estudi GrÓfic Figuerola | Programari: Upgrading Soft