Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informaciˇ estadÝstica. Si continues navegant, considerem que acceptes la utilitzaciˇ. MÚs informaciˇ aquÝ.
El nou contracte de la brossa potenciarÓ la recollida porta a porta
14/02/2018

El ple de demÓ aprovarÓ els plecs i l'obertura de la fase de licitaciˇ

El nou contracte del servei de recollida i transport de residus tindrà un pressupost de 3,9 milions d'euros per als pròxims quatre anys. El ple ordinari del mes de febrer, que es fa aquest dijous, tractarà l'aprovació dels plecs i l'obertura de la fase de licitació.

Entre les principals novetats que es posaran en marxa amb la nova adjudicació, destaca el desenvolupament per barris del sistema de recollida porta a porta, amb l'objectiu d'incrementar el percentatge de reciclatge.

A més, el material lliurat per al nou sistema de recollida disposarà d'un xip identificatiu als contenidors d'orgànica i les bosses d'envasos per a una millor identificació de les persones i establiments que puguin gaudir de bonificacions.

La tècnica de Sostenibilitat, Eli Forés, destacava fa uns dies a l'espai Canal Bofill que l'objectiu d'aquest nou contracte és implicar la ciutadania en la reducció de residus i en el foment del reciclatge.

Forés també donava més detalls sobre com es farà aquesta aplicació del porta a porta i les bonificacions en la taxa d'escombraries.

A més, la poda passarà a recollir-se diumenge i dilluns, la recollida comercial inclourà la dels envasos i l'empresa farà íntegrament la d'orgànica, vidre i cartó comercials. També s'ha previst una recollida diferenciada dels voluminosos que permeti reutilitzar allò que encara és aprofitable amb finalitats socials.

També es preveu l'aportació de nous contenidors de diferent model per evitar els problemes dels actuals, que es trenquen fàcilment amb el vent. Finalment, hi haurà un sistema de seguiment diari amb geolocalitzador de vehicles i contenidors que permetrà controlar millor el servei prestat per l'empresa.

Des del govern, s'explica que el servei es treu a licitació per un espai curt de temps per donar marge a estudiar la viabilitat de gestionar el servei públicament. Seran quatre anys, prorrogables dos més, fet que suposa una despesa d'uns 977.000 euros anuals.

L'alcalde Eduard Rovira comenta que en aquests moments l'organització interna de l'Ajuntament no està preparada per gestionar directament el servei, però es vol treballar perquè en un futur sigui possible.

Segons dades del 2016 a Torredembarra es generen gairebé 700 quilograms de residus per habitant i any. El percentatge de recollida selectiva, segons dades de l'Agència de Residus de Catalunya és del 38,6 %, similar a la mitjana de Catalunya.

Servei de tractament de la fracció rebuig

Paral·lelament a aquest contracte de la recollida de residus, l'Ajuntament té oberta la fase de licitació del servei de tractament i valorització de la fracció del rebuig. En aquest cas, es tracta d'un contracte de dos anys prorrogable un tercer amb un pressupost d'1,2 milions d'euros. En aquest cas, el període de presentació d'ofertes es manté obert fins al 5 de març.

El transport de les diferents fraccions recollides s'ha de fer a plantes de valorització determinades per l'Ajuntament. Per a envasos, paper i cartró i vidre, les plantes vénen determinades per l'adhesió als convenis marc de col·laboració entre l'Agència de Residus de Catalunya i Ecoembes i Ecovidrio. La fracció orgànica ve determinada pel conveni amb el Consell Comarcal del Baix Camp. En el cas dels voluminosos i la fracció resta del rebuig serà a determinar per l'Ajuntament a una distància no superior a 40 quilòmetres de Torredembarra.



Busques una notÝcia?
Paraules clau separades per ;
Ara fem
Cocodril Club
I desprÚs
iCat FM


RÓdio Ona La Torre Ě c/ Garrofers, 8, baixos Ě 43830 Torredembarra Ě T. 977 95 86 35 / 977 64 62 13 Ě
Disseny: EsgrÓfig - Estudi GrÓfic Figuerola | Programari: Upgrading Soft