Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informaciˇ estadÝstica. Si continues navegant, considerem que acceptes la utilitzaciˇ. MÚs informaciˇ aquÝ.
L'exalcalde Grangel declara com a testimoni pel cas Efial
14/02/2018

La fiscalia ha centrat les preguntes en els contractes de serveis p˙blics i de personal i en la creaciˇ d'empreses municipals

L’ex-alcalde de Torredembarra Enric Grangel ha declarat aquest dimecres al matí als jutjats del Vendrell com a testimoni en el cas Efial, una de les derivades del cas del 3% de presumpta corrupció urbanística per part de CDC arreu del país.

A Torredembarra, el cas es concreta en peces com la de l’empresa de consultoria Efial. En època de l’exalcalde Daniel Massagué, la consultora va estar contractada de manera suposadament irregular per assessorar l’equip de govern en qüestions diverses com contractes de serveis públics, de personal o creació d’empreses municipals de funcionament opac, com una d’urbanisme i una altra de serveis.

Són qüestions que han estat tractades per fiscalia i advocats en la compareixença als jutjats d’Enric Grangel aquest matí. El mateix Grangel ha explicat a Ona La Torre, que l’eix de la seva intervenció ha estat explicar què succeïa en aquella època a l’Ajuntament i com ho vivia ell, sent regidor de l’oposició. Així mateix ha destacat la relació que tenia Efial amb algunes decisions preses per Masagué i el seu equip de govern:

Grangel ha recordat que Efial cobrava més de 18.000 euros al mes del consistori torrenc i que aquesta situació ja havia estat posada en dubte i denunciada tant per part del secretari de l’Ajuntament com per part de regidors de l’oposició. Així mateix, l’exedil socialista sospita que la reclamació dels diners de l’IVA que va fer Masagué està lligada als contractes amb Efial, ja que la xifra reclamada i la que es va facturar a l’empresa eren molt semblants. Pensa que Efial sabia que Hisenda no contestaria i que el consistori acabaria cobrant per silenci administratiu.

Grangel considera que l’objectiu del govern Masagué era crear una administració paral·lela a la del Ajuntament.

 Busques una notÝcia?
Paraules clau separades per ;
Ara fem
Jazz Club
I desprÚs
Cocodril Club


RÓdio Ona La Torre Ě c/ Garrofers, 8, baixos Ě 43830 Torredembarra Ě T. 977 95 86 35 / 977 64 62 13 Ě
Disseny: EsgrÓfig - Estudi GrÓfic Figuerola | Programari: Upgrading Soft