Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informaciˇ estadÝstica. Si continues navegant, considerem que acceptes la utilitzaciˇ. MÚs informaciˇ aquÝ.
Ecologistes en Acciˇ reclama que no es renovin les llicŔncies de les centrals nuclears
13/03/2018

El grup ecologista considera que allargar la vida de les nuclears posa en risc la seguretat de la poblaciˇ i del medi ambient.

Ecologistes en Acció reclama que no es renovin les llicències de les centrals nuclears espanyoles que acaben en 2021. El grup ecologista ha denunciat l'esgotament de les actuals instal·lacions coincidint amb el setè aniversari de l'accident de Fukushima i també amb l'aturada de Vandellòs II a causa d'una incidència.

El passat dissabte, el grup ecologista i Greenpeace van fer sonar una sirena d'emergència nuclear a Reus en un acte simbòlic per conscienciar sobre els perills de l'energia nuclear i d'allargar la vida útil de les centrals.

Tot plegat, quan Vandellòs II es manté aturada des de principis de mes per una incidència a la vàlvula de ventilació de la barrera de pressió. Els ecologistes veuen en aquest tipus d'incidències "un senyal d'esgotament" de les centrals.

El portaveu d'Ecologistes en Acció, Eloi Nolla, va explicar que la incidència de Vandellòs II és un advertiment que un accident nuclear és possible. També va recordar l'accident que es va patir a Vandellòs I el 1989.

Nolla també va carregar contra els governs per la manera de tractar els incidents nuclears. Creu que hi ha tot un ocultisme que sempre envolta qualsevol actuació al voltant d'aquest tipus d'accidents. Per exemple, el de Vandellòs s'ha fet públic dues setmanes després que passés i en lloc de ser de nivell 0 és de nivell 1.

La principal reivindicació dels grups ecologistes és que no es renovin les llicències de les centrals nuclears més enllà de deu anys, un fet que consideren "un suïcidi".Busques una notÝcia?
Paraules clau separades per ;
Ara fem
La Torre al dia
I desprÚs
Esports en Xarxa


RÓdio Ona La Torre Ě c/ Garrofers, 8, baixos Ě 43830 Torredembarra Ě T. 977 95 86 35 / 977 64 62 13 Ě
Disseny: EsgrÓfig - Estudi GrÓfic Figuerola | Programari: Upgrading Soft