Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informaciˇ estadÝstica. Si continues navegant, considerem que acceptes la utilitzaciˇ. MÚs informaciˇ aquÝ.
Preocupaciˇ per l'impacte ambiental de la connexiˇ ferroviÓria entre la costa i l'AVE pel Baix GaiÓ
26/04/2018

L'Associaciˇ La SÝnia alerta de les conseqŘŔncies d'aquest projecte per al territori

L'Associació Mediambiental La Sínia mostra la seva preocupació per l'impacte mediambiental que pot tenir el projecte ferroviari per crear una connexió entre la via de la costa i la via de l'alta velocitat travessant la vall del riu Gaià. Les alarmes s'han encès arran del recent acord entre els ajuntaments de Reus i Tarragona per donar força davant el Ministeri de Foment a les reivindicacions en matèria ferroviària al Camp de Tarragona.

Entre aquests projectes, hi ha el de la connexió entre les dues línies a la zona del Baix Gaià. Des de la Sínia veuen amb preocupació aquesta infraestructura per les repercussions que tindria sobre el territori.

Segons Pep Muntadas, vocal de l'associació La Sínia, el problema neix amb l'estació de l'AVE del Camp de Tarragona, que no passa pel centre de la ciutat. Aquest "error històric" s'esmenaria amb la connexió a través d'un by-pass al Baix Gaià, però que a la vegada tindria efectes sobre el paisatge de la zona.

Des de La Sínia, també apunten que aquesta connexió es podria fer des d'un altre punt com és L'Arboç, al Baix Penedès. Allà les vies estan més pròximes i, per tant, el cost de l'obra i l'impacte ambiental seria menor. L'únic inconvenient és que el temps de viatge seria lleugerament superior.

El projecte obre molts interrogants com saber què passarà amb els trens que passen per les estacions de Torredembarra i Altafulla. Aquesta connexió podria implicar la reducció de serveis per la línia de la costa, per tant, la pèrdua de trens a les dues estacions del Baix Gaià. La connexió amb Barcelona empitjoraria.

La Sínia està buscant sinergies amb altres entitats del territori per oposar-se a aquest projecte que, de moment, encara estaria en una fase molt embrionària. De fet, el passat estiu ja es va impulsar una plataforma en contra d'aquest projecte i també per defensar el transport públic de qualitat.Busques una notÝcia?
Paraules clau separades per ;
Ara fem
100 % Esports
I desprÚs
Tastets d'hist˛ria


RÓdio Ona La Torre Ě c/ Garrofers, 8, baixos Ě 43830 Torredembarra Ě T. 977 95 86 35 / 977 64 62 13 Ě
Disseny: EsgrÓfig - Estudi GrÓfic Figuerola | Programari: Upgrading Soft