Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informaciˇ estadÝstica. Si continues navegant, considerem que acceptes la utilitzaciˇ. MÚs informaciˇ aquÝ.
El ple de Torredembarra preveu aprovar avui el reglament de l'aparcament dels Filadors
17/05/2018

TambÚ es debatran dues mocions: una sobre habitatge i una altra sobre el 'cas Monteixo'

El ple ordinari del mes de maig, que se celebra aquest dijous a la tarda, aprovarà previsiblement i de forma inicial, l'expedient de l'aparcament soterrani del carrer Filadors. Es tracta d'un pas més en l'objectiu de reobrir la instal·lació de cara a aquest estiu.

En aquest expedient s'inclourà també el reglament del servei, en el qual es preveu que hi hagi una part de places fixes i una altra de caràcter rotatiu. L'espai pot acollir 36 motos i 200 cotxes i també es mantenen els preus que es van avançar des de l'Ajuntament fa unes setmanes: 38 euros per als cotxes i de 20 euros per a les motos. Es preveu que es pugui contractar per un mínim de quatre mesos i un màxim de 12, prorrogables anualment.

A més, el personal responsable de les zones blaves s'encarregarà de la seva supervisió, mentre que, a la nit, ho vigilarà la Policia Local. Per tant, no es contractarà cap empresa externa per fer-se càrrec de la seguretat de l'aparcament.

Cal recordar que la previsió inicial de l'equip de govern era reobrir l'aparcament durant la Setmana Santa, però per qüestions tècniques per canviar el sistema de funcionament, aquesta reobertura s'ha endarrerit fins a l'estiu. Ho explicava fa unes setmanes el regidor de Governació, José García, a Ona la Torre.

Aquest és un dels punts més destacats que es tractaran en el pròxim ple. També es farà l'aprovació inicial de dos avantprojectes. D'una banda, el de l'ordenança reguladora de la publicitat dinàmica i, de l'altra, el del reglament dels treballs en benefici de la comunitat com a mesura alternativa a la sanció per infraccions a ordenances municipals.

També s'aprovarà una modificació de crèdit amb l'objectiu d'adquirir aviat un camió que actuarà com a mini deixalleria mòbil.

D'aquesta manera el consistori reforça el servei de recollida de deixalles que ja es fa a la deixalleria del polígon i l'apropa als veïns que no s'hi poden desplaçar. La mini deixalleria mòbil representa una passa més en la nova filosofia del servei de recollida de residus que està implantant l'ajuntament al municipi. Ho explica la cap de servei del departament de Sostenibilitat, Elisenda Forés.

Aquesta modificació de crèdit també inclou l'adquisició de vehicles per a la brigada i de mobiliari per a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà.

També es preveu aprovar una modificació de l'ordenança fiscal reguladora de la taxa del servei de recollida d'escombraries i l'adhesió de l'Ajuntament de la Riera de Gaià al conveni TRAC, en matèria de Joventut.

Hi haurà dues mocions


En l'apartat de mocions, es presentaran dues propostes al ple d'aquesta tarda.

D'una banda, l'ABG proposa la creació d'una comissió d'estudi sobre l'habitatge, l'ocupació, les conseqüències i solucions per a les persones i famílies afectades. Al ple municipal del mes d'abril, el grup de Ciutadans va presentar una altra proposta sobre habitatge i ocupació il·legal. Aleshores, el regidor d'Acció Social, Lluís Suñé, es va mostrar disposat a parlar-ne, però va proposar més temps per presentar un text que defensés les persones en situació de vulnerabilitat per sobre de bancs i grans propietaris. Així ho explicava Suñé al ple d'abril.

L'altra moció la presenten els grups municipals de Ciutadans i Avui Democràcia. En ella demanen tramitar l'expedient de nul·litat dels decrets que permetien les obres de la rampa de l'edifici Monteixo.

Toni Cruz, de Ciutadans, apunta que no es pot fer aquesta intervenció, ja que és d'ús privatiu i afecta una zona declarada com a parcs i jardins.

Per la seva banda, la regidora d'Avui Democràcia, Rosa Maria Guasch destaca que han demanat un informe extern a un arquitecte i on es diu que no es podia fer l'obra de la rampa perquè no ho contempla el Pla General de Torredembarra.

La sessió plenària començarà com és habitual a les 6 de la tarda i la podreu seguir en directe a Ona la Torre.Busques una notÝcia?
Paraules clau separades per ;
Ara fem
Carrer Major
I desprÚs
L'espai de les 6


RÓdio Ona La Torre Ě c/ Garrofers, 8, baixos Ě 43830 Torredembarra Ě T. 977 95 86 35 / 977 64 62 13 Ě
Disseny: EsgrÓfig - Estudi GrÓfic Figuerola | Programari: Upgrading Soft