Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informació estadística. Si continues navegant, considerem que acceptes la utilització. Més informació aquí.
La direcció general d’Igualtat de la Generalitat anima a denunciar qualsevol agressió al col·lectiu LGTBI en el Dia Mundial contra l'Homofòbia
17/05/2018

L'any 2017 es van registrar 140 incidències però a l'administració es té la sensació que només es denuncia

 

Aquest dijous se celebra el Dia Mundial contra l’Homofòbia encara amb molta feina a fer per evitar les agressions per motiu de gènere i identitat sexual.  L’any passat els serveis de la Generalitat van registrar 140 incidències, entre elles 51 denúncies. D'aquestes, 22 són penals, investigades pels Mossos, 1 laboral, investigada per la Inspecció de Treball, i 28 administratives.

En aquest sentit la directora general d'Igualtat de la Generalitat, Mireia Mata, ha animat en declaracions a l'ACN a denunciar qualsevol tipus d'agressió que es produeixi contra el col·lectiu LGTBI. "Com en la gran majoria dels temes de discriminació", ha explicat Mata, "tenim la sensació que només es denuncia una petita part". De cada cas, explica, s'ha obert un expedient i s'ha arribat tan lluny com s'ha pogut", ha afirmat Mata.

 

La Direcció General d'Igualtat va interposar durant el 2017 sis sancions administratives. Una d’elles, la més destacada és la que es va posar als responsables de l'associació Hazte Oir per la campanya considerada transfòbica exhibida en un autobús que va circular per diferents indrets de Catalunya.

 

Mata afirma que la llei per garantir els drets LGBTI és bona, però no amaga que li agradaria tenir un sistema jurídic (i també una norma) "més àgil i eficaç" i amb un sistema "més expeditiu". En aquest sentit ha explicat que des de fa dos anys es treballa en la reforma del procediment sancionador per "augmentar la quantia de les multes" i perquè s'imposin "més ràpid".

 

Recordem que la xarxa de Serveis d'Atenció Integral, ja compta amb 29 punts d'atenció arreu de Catalunya, i que existeix una formació contínua de professionals per detectar possibles abusos. L'any passat es van formar 1.311 persones, totes elles "capacitades" per detectar casos de discriminació.

 

 Busques una notícia?
Paraules clau separades per ;
Ara fem
100 % Esports
I després
Tastets d'història


Ràdio Ona La Torre · c/ Garrofers, 8, baixos · 43830 Torredembarra · T. 977 95 86 35 / 977 64 62 13 ·
Disseny: Esgràfig - Estudi Gràfic Figuerola | Programari: Upgrading Soft