Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informaciˇ estadÝstica. Si continues navegant, considerem que acceptes la utilitzaciˇ. MÚs informaciˇ aquÝ.
El riu GaiÓ arriba al mar pel cabal ecol˛gic alliberat des de la presa del Catllar
30/05/2018

Durant una mica mÚs de 24 hores s'ha alliberat un cabal de crescuda de fins a 2 metres c˙bics per segon

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i Repsol han acordat continuar col·laborant per potenciar i millorar l'alliberament de cabals ecològics del riu Gaià, aigua avall de la presa del Catllar. Segons informa l'ACA, des de dimarts a les vuit del matí fins aquest dimecres 30 de maig a les dotze del migdia, s'ha alliberat un cabal de crescuda -o cabal generador- fins a un màxim de 2 metres cúbics per segon des de la presa del Catllar. Això ha fet que el cabal del riu arribi fins a la mateixa desembocadura a la platja d'Altafulla.

Aquesta maniobra se subscriu en el conveni signat per l'ACA i Repsol fa prop de deu anys, destinat a recuperar el cabal del tram final del riu Gaià, i que compta amb la col·laboració de regants i ajuntaments de la zona, així com entitats ambientalistes.

Un equip de la Universitat de Torí, juntament amb tècnics de l'ACA, han fet el seguiment de les maniobres. Han portat a terme mostreigs i presa de dades respecte dels hàbitats que el cabal de crescuda produeix. D'aqeusta manera es podrà completar un model de simulació d'hàbitats en rius temporals, i avaluar els beneficis que les crescudes i el transport de sediments generen en rius temporals.

Aquests estudis s'emmarquen i són finançats pel Projecte Cost Action SMIRES (fons europeus) en què l'Agència Catalana de l'Aigua hi participa junt amb més de 25 països europeus i de la resta del món amb problemes similars. Segons l'ACA, la gestió dels rius temporals és un nou repte en què la Comissió Europea està cada vegada més interessada.Busques una notÝcia?
Paraules clau separades per ;
Ara fem
NotÝcies en Xarxa
I desprÚs
100 % Esports


RÓdio Ona La Torre Ě c/ Garrofers, 8, baixos Ě 43830 Torredembarra Ě T. 977 95 86 35 / 977 64 62 13 Ě
Disseny: EsgrÓfig - Estudi GrÓfic Figuerola | Programari: Upgrading Soft