Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informaciˇ estadÝstica. Si continues navegant, considerem que acceptes la utilitzaciˇ. MÚs informaciˇ aquÝ.
Salvem el GaiÓ celebra l'aportaciˇ d'aigua al riu
31/05/2018

L'entitat, amb 25 anys d'hist˛ria, continua vetllant per l'entorn i l'acompliment del conveni d'ACA i Repsol

Els responsables de la plataforma Salvem el Gaià es mostren satisfets per l’obertura de la presa del Catllar aquest dimarts i dimecres. Asseguren que la mesura permet donar una mica de vida al tram final del riu, tal com reivindica la plataforma des de fa 25 anys, si bé és una mesura insuficient.

Durant un dia i mig l’embassament ha estat aportant aigua al riu a raó de 500 litres per segon en les primeres hores, després va fer-ho en quantitats de 2000 litres per segon durant 24 hores més i finalment, abans de tancar-se, va rajar a 500 litres per segon les últimes quatre hores. En total una quantitat d’aigua similar a la que ja es va aportar en les altres dues ocasions en què s’han obert les comportes de la presa des de l’any 2010. Un any que va representar un punt d’inflexió per al procés que ha de permetre recuperar el cabal ambiental del riu en un futur no gaire llunyà, si més no, això és el que desitgen entitats mediambientals i agents socials del territori. Aquell 2010, recordem, la responsable de la presa, l’empresa Repsol, va acordar aquestes obertures quan el volum de l’aigua acumulada així ho permetés. Amb tot, aquestes petites aportacions si bé permeten gaudir durant uns dies del riu amb aigua corrent i arribant al mar, són insuficients per a la bona salut del seu entorn. Ho ha explicat a Ona La Torre, Josep Muntadas, membre de la plataforma Salvem el Gaià.

Muntadas ha tornat a reclamar que Repsol deixi de fer servir l’aigua de l'embassament del Catllar per refrigerar les seves plantes de producció a Tarragona i ha assegurat que el problema del riu no es resoldrà fins que això passi. D’aquesta manera l’aigua del pantà ja no serviria per usos industrials i podria usar-se com a regulador del cabal del riu i pel reg agrícola, tot complint les directrius europees. Des de Salvem el Gaià confien que la nova depuradora d'aigües residuals de Vila-seca pugui abastir les necessitats del complex petroquímic de Tarragona per tal que l'entorn del Gaià recuperi la normalitat. 

 Busques una notÝcia?
Paraules clau separades per ;
Ara fem
NotÝcies en Xarxa
I desprÚs
100 % Esports


RÓdio Ona La Torre Ě c/ Garrofers, 8, baixos Ě 43830 Torredembarra Ě T. 977 95 86 35 / 977 64 62 13 Ě
Disseny: EsgrÓfig - Estudi GrÓfic Figuerola | Programari: Upgrading Soft