Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informaciˇ estadÝstica. Si continues navegant, considerem que acceptes la utilitzaciˇ. MÚs informaciˇ aquÝ.
Reuniˇ per impulsar una plataforma contra l'enllaš ferroviari al Baix GaiÓ
04/06/2018

Es farÓ aquest dimarts al nucli de Ferran a les 7 de la tarda

Ferran acollirà aquest dimarts una reunió per crear una plataforma al Baix Gaià que s'oposi al projecte ferroviari per crear una connexió entre la via de la costa i la de l'alta velocitat travessant la vall del riu Gaià. És una iniciativa impulsada per l'entitat Salvem el Gaià que vol sumar associacions, particulars i partits polítics del territori.

La trobada es farà a les 7 de la tarda i, sobre la taula, es posarà el projecte de connexió de les dues línies ferroviàries pel Baix Gaià. Una proposta que van recollir els alcaldes de Reus i Tarragona en l'acord al qual van arribar fa unes setmanes per reivindicar al Ministeri de Foment millores en les infraestructures del Camp de Tarragona.

Aquest enllaç permetria estalviar temps de viatge entre Tarragona i Barcelona evitant passar per l'estació de l'AVE amb un by-pass al Baix Gaià. Però des del territori no es veu amb bons ulls aquesta proposta per l'impacte ambiental que tindria. És per això que volen constituir una plataforma que faci pressió per evitar que aquesta idea tiri endavant. 

Més enllà de l'impacte ambiental, el projecte obre molts interrogants com saber què passarà amb els trens que passen per les estacions de Torredembarra i Altafulla. Aquesta connexió podria implicar la reducció de serveis per la línia de la costa, per tant, la pèrdua de trens a les dues estacions del Baix Gaià. La connexió amb Barcelona empitjoraria.

Tot i això, aquesta connexió a través del Baix Gaià és només una proposta i la idea estaria en una fase molt embrionària.Busques una notÝcia?
Paraules clau separades per ;
Ara fem
NotÝcies en Xarxa
I desprÚs
100 % Esports


RÓdio Ona La Torre Ě c/ Garrofers, 8, baixos Ě 43830 Torredembarra Ě T. 977 95 86 35 / 977 64 62 13 Ě
Disseny: EsgrÓfig - Estudi GrÓfic Figuerola | Programari: Upgrading Soft