Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informaciˇ estadÝstica. Si continues navegant, considerem que acceptes la utilitzaciˇ. MÚs informaciˇ aquÝ.
Neix una plataforma per oposar-se a la connexiˇ ferroviÓria al Baix GaiÓ i al desdoblament de l'N-340
06/06/2018

La iniciativa ha sorgit de la reuniˇ que van fer agents del territori aquest dimarts a Ferran

Neix al territori una nova plataforma per oposar-se a la connexió ferroviària entre la línia d'alta velocitat i la de la costa i al desdoblament de l'N-340 entre Altafulla i Torredembarra. Es tracta de SOS Gaià, una iniciativa que ha sorgit de la reunió celebrada aquest dimarts a Ferran per diferents agents mediambientals, associacions i partits polítics de la zona del Baix Gaià.

Aquesta plataforma és una reacció a un projecte ferroviari, encara en fase molt embrionària, que pretén portar l'alta velocitat al centre de Tarragona, connectant la línia de l'AVE amb la que va vorejant la costa amb un by-pass. El projecte neix de la Plataforma en Defensa del Ferrocarril, que proposa dues alternatives més per fer aquest enllaç, encara que el del Baix Gaià és el que estalviaria més temps de viatge. Aquesta idea la van recollir els alcaldes de Reus i Tarragona en l'acord que van signar fa algunes setmanes per demanar inversions en infraestructures al Ministeri de Foment.

Pep Muntadas, un dels impulsors de la nova plataforma, apunta que les dues primeres mesures que han acordat és presentar preguntes als plens dels ajuntaments del Baix Gaià i també Tarragona pe veure quin és el seu posicionament. També, reunir-se amb els responsables de la Plataforma en Defensa del Ferrocarril per trobar punts d'unió per millorar la xarxa ferroviària sense afectar l'entorn del riu Gaià.

Muntadas afegeix que encara que l'opció de la connexió pel Baix Gaià és la que estalvia més temps, també és la més cara econòmicament i la que tindria un impacte més gran en el medi natural.

A més d'aquesta connexió ferroviària, la nova plataforma SOS Gaià també s'oposa al desdoblament de l'N-340 en el tram entre La Móra i la Pobla de Montornès que permetria enllaçar l'A-7 fins a la rotonda d'entrada a l'AP-7 a Torredembarra. Aquest projecte de traçat, d'uns 5 quilòmetres, va ser aprovat provisionalment el 31 d'octubre del 2017, amb un pressupost estimat de les obres de 58,7 milions d'euros.Busques una notÝcia?
Paraules clau separades per ;
Ara fem
Carrer Major
I desprÚs
L'espai de les 6


RÓdio Ona La Torre Ě c/ Garrofers, 8, baixos Ě 43830 Torredembarra Ě T. 977 95 86 35 / 977 64 62 13 Ě
Disseny: EsgrÓfig - Estudi GrÓfic Figuerola | Programari: Upgrading Soft