Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informaciˇ estadÝstica. Si continues navegant, considerem que acceptes la utilitzaciˇ. MÚs informaciˇ aquÝ.
140 joves de 25 pa´sos participaran com a voluntaris als Jocs Mediterranis
12/06/2018

Ho faran a travÚs d'un projecte cofinanšat per la Comissiˇ Europea amb el programa Erasmus+

140 joves voluntaris vinguts de 25 països diferents, entre els quals hi ha nou refugiats acollits a Catalunya, participaran en els Jocs Mediterranis de Tarragona. Ho faran a través d'un projecte cofinançat per la Comissió Europea amb el programa Erasmus+, coordinat per l'Associació Mundus i en col·laboració de l'Ajuntament de Tarragona i la Fundació de l'esdeveniment. Els joves, d'entre 17 i 30 anys, estan rebent formació des de fa uns dies per estar preparats pels Jocs, que comencen en deu dies. El programa té l'objectiu de connectar a la població juvenil d'Àsia, Àfrica i Europa mitjançant la competició esportiva. Per Oriol Amorós, secretari d'Igualtat i Migracions del Govern, el programa mostra "l'altra cara del Mediterrani" i la voluntat d'unió, en contraposició a les dificultats dels immigrants per arribar a Europa.

Els joves van arribar el 7 de juny i allargaran la seva estada fins al 8 de juliol, un cop ja hauran acabat els Jocs Mediterranis.

Els participants vénen de França, Bulgària, Regne Unit, Croàcia, Itàlia, Estònia, Àustria, Grècia, Algèria, Egipte, Tunísia, Líban, Marroc, Macedònia, Albània, Montenegro i Turquia. D'entre els refugiats que participaran com a voluntaris, tres són originaris de Síria, dos de Veneçuela, un de Colòmbia, un de Sudan del Sud, un de l'Iran i un del Marroc.

Armando Orozco és un dels nou refugiats que participa en el projecte. Té 19 anys, és de Veneçuela i va arribar amb tota la seva família a Catalunya fa uns quatre mesos. Ara, durant un mes, podrà formar-se i acostar-se a la cultura del Mediterrani i els esports.

El programa, coordinat per l'Associació Mundus, cobreix el cost del viatge dels voluntaris fins a un cert límit, tot depenent del pressupost, que varia segons la distància entre el país d'origen i Tarragona. Així, els participants veuen cobertes les despeses de menjar, de visats i també d'allotjament. Els joves dormen al Complex Educatiu de Tarragona. Durant l'estada, a banda de la formació per l'esdeveniment, se'ls mostrarà més de prop la cultura catalana i de les comarques tarragonines. Així, ja se'ls ha avançat que podran veure l'essència dels castells o que hauran de fer uns passos per ballar la sardana.Busques una notÝcia?
Paraules clau separades per ;
Ara fem
100 % Esports
I desprÚs
Tastets d'hist˛ria


RÓdio Ona La Torre Ě c/ Garrofers, 8, baixos Ě 43830 Torredembarra Ě T. 977 95 86 35 / 977 64 62 13 Ě
Disseny: EsgrÓfig - Estudi GrÓfic Figuerola | Programari: Upgrading Soft