Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informaciˇ estadÝstica. Si continues navegant, considerem que acceptes la utilitzaciˇ. MÚs informaciˇ aquÝ.
L'escultura Alfa i Omega es retirarÓ finalment aquest divendres
13/06/2018

L'operaciˇ s'endarrereix un dia a causa de la demora en els permisos marÝtims corresponents

La retirada de l'escultura Alfa i Omega del bloc on ha estat instal·lada durant gairebé 20 anys haurà d'esperar a divendres. Si bé les previsions inicials parlaven de demà com a data per a fer els treballs, finalment aquests hauran d'endarrerir-se un dia a causa de la demora dels permisos marítims corresponents. La retirada del monument, doncs, està prevista per divendres, si bé també caldrà tenir en compte les condicions meteorològiques per poder dur-la a terme.

Aquest símbol de l'skyline de Torredembarra es troba actualment molt deteriorat per l'efecte corrosiu de l'aigua del mar i la seva estabilitat perilla. A més, representa també un risc mediambiental i per a les persones que s'hi atansin precisament per aquesta corrosió. Cal dir que malgrat la retirada del monument, l'accés al bloc continuarà estant prohibit, ja que les restes de rovell que hi romandran representen un risc per a la salut de les persones.

Vist aquest deteriorament de l'Alfa & Omega, l'Ajuntament procedirà a desmuntar-la per estudiar-ne l'estat real i veure quines mesures cal prendre per restaurar-la.

La intervenció consistirà a tallar l'estructura per la base i deixar-la caure sobre una pontona que s'està construint ara mateix al Port de Torredembarra. L'agent de la Policia Local encarregat de platges, Jesús Molné, ha parlat de l'estat del monument aquest matí a l'espai 'Comptem amb tu', d'Ona La Torre.

Un informe realitzat per un equip d'enginyers ja va posar de manifest el passat febrer la corrosió que patia l'estructura, però en els últims mesos sembla que el deteriorament s'ha accelerat i, per això, el govern local ha decidit actuar d'urgència.

Segons ha explicat l'alcalde Eduard Rovira, preocupa especialment l'estat de les dues potes que formen l'Alfa, ja que l'acció de l'aigua del mar ha fet desaparèixer la soldadura entre les plaques i aquestes han anat perdent gruix. És per això que considera que aquests dos elements són insalvables i que caldrà substituir-los.

Una vegada retirada l'escultura, aquesta serà traslladada al port, on s'analitzarà el seu estat i quin tipus d'intervenció cal fer per restaurar-la. El regidor de Via Pública i Manteniment, Vale Pino, ha donat detalls d'una intervenció que costarà 26.000 euros, que ja estava prevista en el pressupost i on intervindran deu operaris.

Ara mateix, el futur de l'Alfa i Omega és una incògnita, ja que des de l'equip de govern volen fer una previsió de quin cost tindria restaurar-la utilitzant materials més adients. Amb els números a la mà, la intenció és preguntar a la ciutadania si volen fer aquesta inversió i també explorar la possibilitat de comptar amb alguna subvenció o ajut d'altres institucions.

L'equip de govern va explicar la situació als veïns en una reunió informativa celebrada aquest dilluns a Cal Bofill. L'escultura Alfa i Omega, obra de Rafel Bartolozzi, es va instal·lar al litoral torrenc el 1999 i va ser inaugurada coincidint amb la commemoració del 20è aniversari de la recuperació dels ajuntaments democràtics.Busques una notÝcia?
Paraules clau separades per ;
Ara fem
La Torre al dia (R)
I desprÚs
iCat FM


RÓdio Ona La Torre Ě c/ Garrofers, 8, baixos Ě 43830 Torredembarra Ě T. 977 95 86 35 / 977 64 62 13 Ě
Disseny: EsgrÓfig - Estudi GrÓfic Figuerola | Programari: Upgrading Soft