Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informaciˇ estadÝstica. Si continues navegant, considerem que acceptes la utilitzaciˇ. MÚs informaciˇ aquÝ.
L'escultura Alfa i Omega es desmuntarÓ demÓ divendres
14/06/2018

L'Ajuntament l'ha de retirar d'urgŔncia degut al seu deteriorament

Demà és el dia D, el dia marcat al calendari per desmuntar l'escultura Alfa & Omega del bloc on ha estat instal·lada durant gairebé 20 anys. Aquest símbol de l'skyline de Torredembarra es troba actualment molt deteriorat per l'efecte corrosiu de l'aigua del mar i la seva estabilitat perilla. A més, representa també un risc mediambiental i per a les persones que s'hi atansin precisament per aquesta corrosió. Cal dir que malgrat la retirada del monument, l'accés al bloc continuarà estant prohibit, ja que les restes de rovell que hi romandran representen un risc per a la salut de les persones.

Vist aquest deteriorament de l'Alfa & Omega, l'Ajuntament procedirà a desmuntar-la per estudiar-ne l'estat real de l'escultura i veure quines mesures cal prendre per restaurar-la.

L'operació per retirar l'escultura es farà previsiblement demà divendres, sempre que les condicions climatològiques ho permetin. La intervenció consistirà a tallar l'estructura per la base i deixar-la caure sobre una pontona que s'està construint ara mateix al Port de Torredembarra. L'agent de la Policia Local encarregat de platges, Jesús Molné, ha parlat de l'estat del monument aquest matí a l'espai 'Comptem amb tu', d'Ona La Torre.

Un informe realitzat per un equip d'enginyers ja va posar de manifest el passat febrer la corrosió que patia l'estructura, però en els últims mesos sembla que el deteriorament s'ha accelerat i, per això, el govern local ha decidit actuar d'urgència.

Segons ha explicat l'alcalde Eduard Rovira, preocupa especialment l'estat de les dues potes que formen l'Alfa, ja que l'acció de l'aigua del mar ha fet desaparèixer la soldadura entre les plaques i aquestes han anat perdent gruix. És per això que considera que aquests dos elements són insalvables i que caldrà substituir-los.

Una vegada retirada l'escultura, aquesta serà traslladada al port, on s'analitzarà el seu estat i quin tipus d'intervenció cal fer per restaurar-la. El regidor de Via Pública i Manteniment, Vale Pino, ha donat detalls d'una intervenció que costarà 26.000 euros, que ja estava prevista en el pressupost i on intervindran deu operaris.

Ara mateix, el futur de l'Alfa i Omega és una incògnita, ja que des de l'equip de govern volen fer una previsió de quin cost tindria restaurar-la utilitzant materials més adients. Amb els números a la mà, la intenció és preguntar a la ciutadania si volen fer aquesta inversió i també explorar la possibilitat de comptar amb alguna subvenció o ajut d'altres institucions.

L'equip de govern va explicar la situació als veïns en una reunió informativa celebrada aquest dilluns a Cal Bofill. L'escultura Alfa i Omega, obra de Rafel Bartolozzi, es va instal·lar al litoral torrenc el 1999 i va ser inaugurada coincidint amb el 20è aniversari de la recuperació dels ajuntaments democràtics.

La família de Bartolozzi vol que torni al seu lloc

Per la seva banda la família del desaparegut artista Rafel Bartolozzi reclama que l'escultura sigui reparada i torni a ubicar-se al seu lloc. Segons informa la televisió del Camp de Tarragona, TAC12, la vídua de Bartolozzi, Núria Aymamí, lamenta que durant els gairebé vint anys que l'escultura presideix la línia de costa torrenca no s'hagi fet cap manteniment. Sentim les declaracions que feia Aymamí a TAC12.

Les peticions de restauració, però, encara no tenen resposta, ja que un cop es baixi l'escultura caldrà estudiar bé quines possibilitats reals hi ha de tornar-la a pujar dalt del bloc.Busques una notÝcia?
Paraules clau separades per ;
Ara fem
Carrer Major
I desprÚs
Informatiu d'Ona la Torre (R)


RÓdio Ona La Torre Ě c/ Garrofers, 8, baixos Ě 43830 Torredembarra Ě T. 977 95 86 35 / 977 64 62 13 Ě
Disseny: EsgrÓfig - Estudi GrÓfic Figuerola | Programari: Upgrading Soft