Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informaciˇ estadÝstica. Si continues navegant, considerem que acceptes la utilitzaciˇ. MÚs informaciˇ aquÝ.
Comenša la campanya forestal d'un estiu que es preveu mÚs humit que els anteriors al Camp de Tarragona
03/07/2018

La valoraciˇ del risc d'incendi Ús ara mateix mÚs alt a la zona litoral

El Camp de Tarragona comença la campanya forestal del 2018 pendent de la zona del litoral, més seca que l'interior, i també dels episodis de vent i ones del sud calentes. Aquests factors determinaran el risc d'incendi en un estiu que es preveu més humit que els anteriors.

La temporada ha començat amb incendis a Reus o els Pallaresos en els darrers dies. Si no plou durant l'estiu, la situació podria agreujar-se de cara la tardor, quan augmenta la probabilitat de vents forts.

Així, si no entren aquests vents, la campanya es preveu "favorable", segons el cap de la Regió d'Emergències de Tarragona dels Bombers de la Generalitat, Albert Ventosa. Enguany , gràcies a una primavera humida, no es preveu una campanya marcada per la sequera.

La valoració de perill d'incendi forestal al Camp de Tarragona a dia d'avui és més elevat a la zona litoral. De fet, l'estació de la ciutat de Tarragona és el segon valor absolut més elevat de sequera a Catalunya segons l'índex 'Drough Code'. En vuitena posició apareix l'estació de Torredembarra.

En el que portem d'any, s'han fet 420 actuacions en incendis de vegetació a les comarques tarragonines, entre les quals destaca el Tarragonès (149) i el Baix Camp (135). Aquestes xifres són semblants a temporades anteriors, tot i que els Bombers apunten que sembla que la campanya "s'obre per davant". Les activacions s'han centrat a la zona litoral per les condicions climàtiques, però també perquè és on hi ha més població, un fet que comporta un factor de risc.

Entre la dotació ordinària i la de reforç, la regió de Tarragona comptarà amb un total de 598 persones, entre bombers funcionaris, voluntaris, equips de prevenció i altres. En total, hi ha 8 parcs de funcionaris repartits pel territori. Bombers i Agents Rurals criden a no abaixar la guàrdia i que tots els ciutadans siguin conscients que cal prendre mesures per evitar focs.Busques una notÝcia?
Paraules clau separades per ;
Ara fem
La Torre al dia
I desprÚs
NotÝcies en Xarxa


RÓdio Ona La Torre Ě c/ Garrofers, 8, baixos Ě 43830 Torredembarra Ě T. 977 95 86 35 / 977 64 62 13 Ě
Disseny: EsgrÓfig - Estudi GrÓfic Figuerola | Programari: Upgrading Soft