Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informaciˇ estadÝstica. Si continues navegant, considerem que acceptes la utilitzaciˇ. MÚs informaciˇ aquÝ.
La crisi minva el pes de la construcciˇ al teixit empresarial tarragonÝ, que mantÚ la ind˙stria i augmenta els serveis
05/07/2018

L'observatori de la CEPTA mostra un clar procÚs de terciaritzaciˇ i un increment de la mida de les empreses lligades a la ind˙str

La crisi econòmica es continua reflectint en el teixit empresarial de Tarragona. Segons el darrer observatori de la Confederació d'Empresaris de la Província de Tarragona (CEPTA), amb dades del període 2008-2018, el sector de la construcció queda lluny de la recuperació, mentre que la indústria manté el seu pes i es constata una terciarització del teixit empresarial amb més empreses vinculades als serveis.

L'observatori detecta que Tarragona fa bona feina en industrialització des de fa uns tres anys en termes de PIB, ocupació i empreses. Consideren que "està bé" que dins de la indústria el sector químic, de generació elèctrica o paperer continuï sent de referència però alerten que estan "vinculats a decisions extraterritorials".

Ho explica el cap del Gabinet d’Estudis de CEPTA, Juan Gallardo.

La consolidació de l'activitat terciària arrossega pràcticament totes les activitats. A Tarragona hi ha, avui dia, 20.718 empreses vinculades als serveis. La CEPTA apunta que seria important que es diversifiqués al màxim.

En una visió més global, l'estudi constata que el teixit empresarial en termes de mida continua estant per sota del que era el 2008. De les 29.862 empreses a les 26.119, segons el compte de cotització de la seguretat social, en què no s'han tingut en compte els autònoms. En aquest observatori també es posa de manifest que el pes de les activitats econòmiques vinculades al sector primari és gairebé testimonial, amb 361 empreses.Busques una notÝcia?
Paraules clau separades per ;
Ara fem
NotÝcies en Xarxa
I desprÚs
L'entrevista


RÓdio Ona La Torre Ě c/ Garrofers, 8, baixos Ě 43830 Torredembarra Ě T. 977 95 86 35 / 977 64 62 13 Ě
Disseny: EsgrÓfig - Estudi GrÓfic Figuerola | Programari: Upgrading Soft