Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informaciˇ estadÝstica. Si continues navegant, considerem que acceptes la utilitzaciˇ. MÚs informaciˇ aquÝ.
El conseller d'Ensenyament creu que Ús ''mÚs urgent'' rehabilitar centres envellits que eliminar els barracons
11/07/2018

Josep Bargallˇ vol canviar el decret d'admissiˇ d'alumnat per lluitar contra la segregaciˇ escolar

El conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, vol que la legislatura actual sigui la legislatura ''contra la segregació escolar''. Per aquest motiu, vol donar impuls al Pacte contra la segregació escolar i apostar per un nou decret d'admissions que permeti garantir un millor dret dels infants. Seguint les recomanacions que en diverses ocasions ha fet el Síndic de Gregues perquè el sistema educatiu sigui més equitatiu, Bargalló ha demanat buscar consensos i compromisos entre tots els actors educatius.

En aquest sentit, Bargalló ha defensat un repartiment equitatiu dels recursos i adaptat a la complexitat de cada centre. Pel titular d'Ensenyament, cal integrar l'oferta de llocs escolars en centre públics i concertats, fer-ne una distribució ''adequada i equilibrada'' i facilitar la integració.

Pel que fa al marc legislatiu, Bargalló s'ha mostrat obert a poder modificar alguns aspectes de la LEC perquè ha reconegut que ''ha quedat curta''. El conseller ha lamentat que el PSOE no s'avingui a derogar la LOMCE i s'ha mostrat confiat que en modificarà els preceptes que va incloure el ministre Wert.

Pel que fa a les escoles bressol, Bargalló ha reiterat la voluntat de recuperar la inversió en aquests centres els propers pressupostos i ha apuntat la possibilitat d'adoptar la tarifació social vigent en alguns municipis. Per Bargalló, cal que el Govern garanteixi el dret a l'escolarització dels menors de 3 anys, i ha posat la prioritat en les famílies més vulnerables per assegurar la igualtat d'oportunitats.

El conseller d'Ensenyament també ha demostrat la seva voluntat de potenciar els instituts-escola per afavorir la continuïtat al llarg de les diferents etapes i prevenir l'abandonament escolar.

Bargalló també ha insistit en la necessitat de revisar les condicions dels concerts educatius amb la voluntat de limitar l'accés als centres que segreguen per qüestió de sexe. També ha recalcat que no es permetrà el cobrament de quotes obligatòries per part d'escoles finançades amb fons públics.

El conseller ha xifrat en 1.000 els mòduls prefabricats que acolliran centres educatius el curs vinent, i tot i assegurar que són ''conscients del problema'', el conseller d'Ensenyament s'ha mostrat més preocupat per l'''important augment'' d'edificis envellits que necessiten una ''ràpida rehabilitació''.

Bargalló ha començat la seva intervenció amb un agraïment a l'escola catalana per haver-se sabut mantenir ferma i ''complir amb escreix la seva comesa''. Ha lamentat el sentiment de vulnerabilitat que ha arribat a molts mestres i s'ha mostrat disposat a revertir aquesta situació defensant el Departament com a ''única autoritat'' educativa del país. Bargalló ha definit el curs que acaba d'acabar com a ''difícil, estrany i anormal'' i s'ha emplaçat a apoderar el professorat davant d'ingerències externes. Ha defensat que Departament i docents són ''indissociables'' i ha defensat la tasca duta a terme fins ara. Per Bargalló, acusen d'adoctrinament ''perquè ens voldrien adoctrinats''. En aquest sentit, ha recalcat que l'escola catalana és ''integradora i lluita per la inclusió''.Busques una notÝcia?
Paraules clau separades per ;
Ara fem
100 % Esports
I desprÚs
Tastets d'hist˛ria


RÓdio Ona La Torre Ě c/ Garrofers, 8, baixos Ě 43830 Torredembarra Ě T. 977 95 86 35 / 977 64 62 13 Ě
Disseny: EsgrÓfig - Estudi GrÓfic Figuerola | Programari: Upgrading Soft