Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informaciˇ estadÝstica. Si continues navegant, considerem que acceptes la utilitzaciˇ. MÚs informaciˇ aquÝ.
Reaccions desiguals a la intervenciˇ de Josep Bargallˇ en la Comissiˇ d'Ensenyament del Parlament
11/07/2018

PSC, CatECP i CUP valoren el canvi de tarannÓ del Departament i C's es mostren preocupats per una eventual "desobediŔncia" del conseller.

Tant el PSC, com CatECP (Catalunya En Comú Podem) i la CUP s'han mostrat favorables al canvi de tarannà del Departament però tots han mostrat les seves reticències al discurs de Bargalló. Esther Niubó ha valorat les ''bones paraules'' del conseller Bargalló tot i que ha reconegut que els preocupa que pugui acabar donant continuïtat a un programa de govern ''convergent''. Per això, Niubó ha instat a Bargalló a tirar endavant ''mesures valentes'' pel que fa al decret d'admissió i ha posat sobre la taula la possibilitat de retirar els punts addicionals per als fills d'exalumnes, o la limitació de la matrícula per alumnes amb necessitats educatives especials o l'obligació que els centres concertats informin de les quotes.

La diputada de CatECP, Jèssica Albiach, ha demanat revertir les retallades a l'escola pública i ha posat èmfasi amb l'ús que els centres fan de les proves de competències bàsiques que afavoreixen la competitivitat entre escoles i instituts en fer-les públiques. Albiach també s'ha mostrat partidària d'un nou decret d'admissió. El diputat de la CUP, Carles Riera, ha criticat la segregació escolar i ha demanat ''universalitzar la innovació'' perquè tots els centres esdevinguin inclusius de veritat. També ha criticat el decret de plantilles perquè a parer seu suposa una ''liberalització'' del mercat docent que els semblaria ''desastrosa''.

Per la seva banda, la diputada de Cs, Sònia Sierra, ha mostrat la seva ''preocupació'' per una eventual desobediència del conseller d'Ensenyament i ha assegurat que ''fa por'' l'ús de l'expressió ''autoritat educativa'' per part de Bargalló. Sierra ha retret al conseller ''el seu desconeixement'' de l'estat de dret.

Bargalló ha respost que és ''de caràcter obedient'' i ha tornat a defensar que el Departament és de fet, l'única ''autoritat educativa'' del país.Busques una notÝcia?
Paraules clau separades per ;
Ara fem
100 % Esports
I desprÚs
Tastets d'hist˛ria


RÓdio Ona La Torre Ě c/ Garrofers, 8, baixos Ě 43830 Torredembarra Ě T. 977 95 86 35 / 977 64 62 13 Ě
Disseny: EsgrÓfig - Estudi GrÓfic Figuerola | Programari: Upgrading Soft