Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informaciˇ estadÝstica. Si continues navegant, considerem que acceptes la utilitzaciˇ. MÚs informaciˇ aquÝ.
El departament de Salut eleva a 11 les vÝctimes mortals per l'onada de calor
10/08/2018

L'Ajuntament de Tarragona dissenya un pla d'actuaciˇ per a futurs episodis

El departament de Salut ha confirmat cinc morts més a Catalunya per cops de calor. Això eleva el nombre de víctimes mortals a 11.
Les darreres víctimes confirmades són dos homes i tres dones d'entre 52 i 81 anys. Tres haurien mort a l'hospital de Bellvitge, un a Barcelona i un altre Figueres.

Recordem que a les comarques de Tarragona s'han confirmat tres defuncions relacionades amb les elevades temperatures. Dues es van registrar dissabte passat a l'hospital Joan XXIII. L'altre era un home de 41 anys que va morir dimarts a Tortosa.

No es descarta que s'hagin registrat més casos de morts atribuïbles a la calor. La setmana que ve, l'Agència de Salut Pública publicarà l'informe amb les conclusions d'aquesta onada de calor.
Al llarg d'aquest episodi el telèfon 061 ha atès més de 450 trucades relacionades amb problemes de salut relacionats amb la calor.

L'Ajuntament de Tarragona dissenya un pla d'actuació

L'Ajuntament de Tarragona impulsa un pla d'actuació que s'aplicarà en cas de noves onades de calor.

Comptarà amb dues fases, una d'alerta i una d'emergència, i s'activarà quan se superin els 34,2°. Està especialment adreçat als sense sostre. Se'ls oferirà informació i aigua, per prevenir que es deshidratin. També se'ls plantejarà traslladar-se al centre de dia de la Creu Roja, per evitar els efectes de la insolació.

L'alcalde en funcions de Tarragona, el popular José Luís Martin, afirma que aquest pla no arriba tard, perquè la ciutat no tenia experiències prèvies d'una onada de calor com aquesta.

Aquest pla d'actuació s'ha concretat aquest divendres en una reunió entre serveis socials, protecció civil, guàrdia urbana i la Creu Roja.Busques una notÝcia?
Paraules clau separades per ;
Ara fem
La Torre al dia (R)
I desprÚs
iCat FM


RÓdio Ona La Torre Ě c/ Garrofers, 8, baixos Ě 43830 Torredembarra Ě T. 977 95 86 35 / 977 64 62 13 Ě
Disseny: EsgrÓfig - Estudi GrÓfic Figuerola | Programari: Upgrading Soft