Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informaciˇ estadÝstica. Si continues navegant, considerem que acceptes la utilitzaciˇ. MÚs informaciˇ aquÝ.
La collita d'avellana, afectada per la ventada de marš i la calor d'agost
10/08/2018

L'onada de calor dels darrers dies no ha alterat el fruit, per˛ ha cremat les branques exteriors dels arbres

Unió de Pagesos preveu que la producció d'avellana es reduirà per les condicions meteorològiques adverses. D'una banda, per la calor dels darrers dies, però sobretot per la ventada de finals de març. Llavors el vent va fer caure molta brotada i el sindicat agrari va calcular que es perdria la meitat de la collita.

Ara, la calor extrema d'aquests dies no ha afectat el fruit, que ja estar format, però sí que ha cremat les branques exteriors dels avellaners. Aquesta situació s'agreuja encara més en els terrenys de secà.

El responsable de fruita seca d'Unió de Pagesos, Rafel Español, ha explicat que les branques seques moriran a l'hivern i això reduirà la mida de l'arbre i la seva capacitat productiva.

El sindicat agrari calcula que la collita d'enguany, que està a punt de començar, rondarà les 8 mil tones d'avellana. És menys del que es va collir l'any passat, que tampoc va ser una temporada gaire bona.

Pel que fa als preus, Unió de Pagesos recorda que l'any passat no van passar dels 1,45 euros la lliura, que no cobreix el cost de producció.Busques una notÝcia?
Paraules clau separades per ;
Ara fem
La Torre al dia (R)
I desprÚs
iCat FM


RÓdio Ona La Torre Ě c/ Garrofers, 8, baixos Ě 43830 Torredembarra Ě T. 977 95 86 35 / 977 64 62 13 Ě
Disseny: EsgrÓfig - Estudi GrÓfic Figuerola | Programari: Upgrading Soft