Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informaciˇ estadÝstica. Si continues navegant, considerem que acceptes la utilitzaciˇ. MÚs informaciˇ aquÝ.
Els treballadors del CAP es queixen de la precarietat de les instalĚlacions
10/08/2018

A mÚs de la manca de personal, denuncien que no hi ha climatitzaciˇ a l'edifici

El personal del CAP de Torredembarra s'ha tornat a concentrar aquest divendres al migdia davant l'equipament per reclamar unes millors condicions laborals. És una protesta que venen repetint des del mes de juny davant la manca de personal que afecta les Àrees Bàsiques de Salut de la Xarxa Santa Tecla.

Una situació que s'agreuja durant l'estiu a les localitats costaneres, ja que augmenta de forma considerable el nombre d'usuaris a causa de la temporada turística. Tot i que la Xarxa Santa Tecla realitza un reforç del servei durant aquests mesos, els treballadors troben que és insuficient i no cobreix les necessitats del servei.

A més, en el cas de Torredembarra, les instal·lacions del CAP també presenten algunes deficiències. Per exemple, segons denuncien els treballadors, han estat durant aquests primers dies d'agost sense climatització i han hagut de posar ventiladors a les consultes.

Maria Teresa Rubio, infermera i representant sindical, assegura que falta personal i denuncia les condicions de la instal·lació.

L'empresa que gestiona el servei apunta directament a un finançament inadequat per part del Servei Català de la Salut davant les queixes dels treballadors. En aquest sentit, representants sindicals s'han reunit aquesta setmana amb Roger Pla, director dels serveis sanitaris i gerent de la Regió Camp de Tarragona en Servei Català de Salut, per exposar la situació i reclamar més personal.

Segons apunta Teresa Rubio, Pla els va remetre a negociar amb l'empresa, ja que a hores d'ara, des del govern català, no poden aportar més finançament.

Tot i que a l'estiu la situació s'agreuja, els treballadors demanen que les millores es facin durant tot l'any, ja que en altres períodes també hi ha manca de personal. Rubio destaca que, per exemple, en alguns moments hi ha menys personal que el que s'exigeix en els serveis mínims d'una vaga.

A més de la de Torredembarra, la Xarxa Sanitària Santa Tecla gestiona cinc centres més al Camp de Tarragona: Vila-Seca, Llevant, L'Arboç, Vendrell i Calafell Torredembarra, a més dels consultoris mèdics que hi ha en altres municipis.Busques una notÝcia?
Paraules clau separades per ;
Ara fem
Carrer Major
I desprÚs
L'espai de les 6


RÓdio Ona La Torre Ě c/ Garrofers, 8, baixos Ě 43830 Torredembarra Ě T. 977 95 86 35 / 977 64 62 13 Ě
Disseny: EsgrÓfig - Estudi GrÓfic Figuerola | Programari: Upgrading Soft