Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informaciˇ estadÝstica. Si continues navegant, considerem que acceptes la utilitzaciˇ. MÚs informaciˇ aquÝ.
LluÝs Foix parla de periodisme, veritat i realitats canviants a Torredembarra
05/12/2018

El veterÓ periodista ha encetat un cicle de conferŔncies organitzat per la parr˛quia

El periodista i escriptor Lluís Foix alerta que vivim en uns temps en què la veritat no és prioritària. És una de les idees que ha exposat aquest dimarts en una conferència a Cal Maiam, organitzada per la parròquia de Sant Pere Apòstol.
Foix, que durant molts anys va ser corresponsal i director de la Vanguardia, hi va parlar de l'ofici de periodista i com des del present és difícil valorar la importància d'allò que està succeint. Va posar l'exemple de les eleccions de Margaret Tatcher i Ronald Reagan, que ell va cobrir, i que fins més endavant no es va veure que era l'inicia d'una onada neoconservadora.
El veterà Lluís Foix va dir que ara estem immersos en un altre canvi radical, impulsat per les noves tecnologies i les xarxes socials i que encara no som capaços de captar la dimensió que tindrà.
Foix alertava, però, que darrerament sembla que la veritat hagi deixat de ser prioritària en la informació, que està massa sotmesa a interessos polítics i empresarials.

El periodista, recentment guardonat amb el premi Josep Pla per un volum de les seves memòries, també ressaltava que ens estem quedant sense referents informatius fiables i neutres. És a dir, sense referents que puguin satisfer les necessitats d'informació i opinió d'amplis sectors de la societat, independentment de la seva ideologia.

Amb aquesta conferència de Lluís Foix s'ha encetat un cicle de xerrades promogut per la Parròquia de Sant Pere Apòstol, amb la voluntat d'apropar l'Església a la realitat social.Busques una notÝcia?
Paraules clau separades per ;
Ara fem
Jazz Club
I desprÚs
Cocodril Club


RÓdio Ona La Torre Ě c/ Garrofers, 8, baixos Ě 43830 Torredembarra Ě T. 977 95 86 35 / 977 64 62 13 Ě
Disseny: EsgrÓfig - Estudi GrÓfic Figuerola | Programari: Upgrading Soft