Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informaciˇ estadÝstica. Si continues navegant, considerem que acceptes la utilitzaciˇ. MÚs informaciˇ aquÝ.
Els Muntanyans mÚs accessibles per a les persones amb problemes visuals
14/01/2019

La Regidoria de Sostenibilitat ha habilitat un circuit en el marc del projecte MITOMED+

La Regidoria de Sostenibilitat de l'Ajuntament de Torredembarra ha habilitat un circuit a la zona de Muntanyans per les persones amb discapacitat visual. Es tracta d’un recorregut al voltant de l’estany de Clarà que ha estat habilitat darrerament amb diverses actuacions que faciliten la mobilitat de les persones amb ceguera. L'actuació forma part del projecte MITOMED+, impulsat a Torredembarra amb la col·laboració de la Universitat de Girona i co-finançat pel Fons de Desenvolupament Regional Europeu. L'objectiu de MITOMED+ és promoure la sostenibilitat i el turisme responsable marítim i costaner dins la Mediterrània

Des del GEPEC-Ecologistes de Catalunya apunten que aquest circuit està pensat per a aquelles persones cegues que tenen algun percentatge de visió o que s’han operat per recuperar-ne una mica. En aquest sentit, s’han instal·lat alguns elements que ajuden a la gent amb visibilitat reduïda a visitar la zona dels Muntanyans i gaudir del seu entorn natural. Ho explica el Xavi Pedro, tècnic de custòdia del GEPEC.

Amb aquest objectiu, per exemple, s’ha pintat de color blanc la part superior dels pals que senyalitzen el camí per tal que sigui més visible i també s’ha fet una línia de color groc a la tarima. D’aquesta manera es facilita que les persones amb poca visibilitat puguin resseguir el recorregut. També s’han reforçat les cordes que hi ha seguint el camí i s’han aplanat algunes zones de l’aparcament que hi ha a l’entrada de Muntanyans.

A més, es vol instal·lar un panell informatiu i no es descarta ampliar el circuit més endavant. Xavi Pedro comenta que d’aquesta manera es facilita l’accés a les persones amb ceguera a una zona de gran valor paisatgístic i difícil de trobar al Camp de Tarragona.

Aquests treballs que ha realitzat el GEPEC han estat possibles gràcies a un projecte de la Universitat de Girona. Ja s’han desenvolupat en altres espais d’interès natural com els aiguamolls de l’Empordà.

 Busques una notÝcia?
Paraules clau separades per ;
Ara fem
100 % Esports
I desprÚs
Tastets d'hist˛ria


RÓdio Ona La Torre Ě c/ Garrofers, 8, baixos Ě 43830 Torredembarra Ě T. 977 95 86 35 / 977 64 62 13 Ě
Disseny: EsgrÓfig - Estudi GrÓfic Figuerola | Programari: Upgrading Soft