Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informació estadística. Si continues navegant, considerem que acceptes la utilització. Més informació aquí.
El servei d’oftalmologia de la Xarxa Santa Tecla incorpora un tomògraf d'última generació
10/01/2019

Permetrà millorar el tractament de cataractes i fer transplantaments de còrnia

El servei d’oftalmologia de la Xarxa Santa Tecla ha incorporat un aparell d’última generació que permetrà millorar el tractament de cataractes i fer transplantaments de còrnia.

Es tracta d’un tomògraf òptic que permet captar imatges tridimensionals de l’interior de l’ull, incloent la part frontal i posterior de la còrnia. Aquest aparell és molt més precís i ofereix una imatge molt més definida dels que s’utilitzaven fins ara.

 

Per aquest motiu permetrà calibrar amb molta més precisió les lents que s’han de posar per corregir les cataractes. Serà especialment útil per als pacients que tenen astigmatisme o una miopia o hipermetropia molt avançada.

Aquest aparell, anomenat Pentacan AXL, també permet obtenir imatges tant de la part frontal, com posterior de la còrnia. Des de la Xarxa Santa Tecla s’ha informat que aquest és l’únic aparell d’aquestes característiques del sistema sanitari públic a la demarcació. Això els permetrà començar enguany a fer transplantaments de còrnia.

El nou equipament, que s’ha instal·lat al CAP Llevant, també s’utilitzarà per implantar lents tòriques, que s’utilitzen per corregir l’astigmatisme, una operació que ja finança el sistema públic de salut.

La Xarxa Santa Tecla ha informat que l’aparell es va instal·lar al novembre i que durant les darreres setmanes els oftalmòlegs i òptics s’han estat formant en el seu funcionament.

S’ha de tenir en compte que el Servei d’Oftalmologia de la Xarxa Santa Tecla realitza unes 2 mil operacions de cataractes a l’any.

 Busques una notícia?
Paraules clau separades per ;
Ara fem
100 % Esports
I després
Tastets d'història


Ràdio Ona La Torre · c/ Garrofers, 8, baixos · 43830 Torredembarra · T. 977 95 86 35 / 977 64 62 13 ·
Disseny: Esgràfig - Estudi Gràfic Figuerola | Programari: Upgrading Soft