Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informaciˇ estadÝstica. Si continues navegant, considerem que acceptes la utilitzaciˇ. MÚs informaciˇ aquÝ.
La Generalitat estrenarÓ l'1 de juliol el nou sistema informÓtic de recaptaciˇ d'impostos
02/02/2017

Ha estat dissenyat per poder gestionar qualsevol tipus d'impost

La Generalitat activarà l'1 de juliol el sistema informàtic que permetrà recaptar tots els impostos que paguen els catalans, El sistema s'anomena Espriu i s'ha desenvolupat en 16 mesos, amb la implicació d'empreses com IBM i T-Systems. En un primer moment, s'ocuparà dels tributs propis i cedits de la Generalitat, començant pel de les begudes ensucrades, que s'aplicarà sobre un cens de 400 empreses distribuïdores. Seguiran la taxa turística, el nou impost a grans superfícies, el d'actius no productius i l'impost que gravarà els vehicles per emetre CO2.

Segons el secretari d'Hisenda, Lluís Salvadó, el nou sistema estarà preparat per recaptar grans impostos, a diferència de l'anterior mecanisme, anomenat Gaudí. Salvador ha explicat que està dissenyat per impostos periòdics, de grans censos de contribuents i, en definitiva, per recaptar qualsevol tipus d'impost. El secretari d'Hisenda ha dit que el nou sistema també permetrà perseguir els qui no paguin els impostos. En els darrers dos anys s'han recuperat 170 milions d'euros de frau fiscal.

Sobre la polèmica amb el jutge i exsenador Santi Vidal, el secretari d'Hisenda ha reiterat que l'agència catalana no té ni necessita les dades de l'agència espanyola si algun dia volgués recaptar l'IRPF, l'IVA, l'impost de societats i els impostos especials.Busques una notÝcia?
Paraules clau separades per ;
Ara fem
L'entrevista
I desprÚs
La Torre al dia


RÓdio Ona La Torre Ě c/ Garrofers, 8, baixos Ě 43830 Torredembarra Ě T. 977 95 86 35 / 977 64 62 13 Ě
Disseny: EsgrÓfig - Estudi GrÓfic Figuerola | Programari: Upgrading Soft