Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informaciˇ estadÝstica. Si continues navegant, considerem que acceptes la utilitzaciˇ. MÚs informaciˇ aquÝ.
Arrenca la prohibiciˇ de fer focs en zones forestals
15/03/2017

No es poden cremar restes agrÝcoles sense autoritzaciˇ d'Agricultura

Fer foc en zones forestals està prohibit des d'avui dimecres i fins al 15 d'octubre. Aquesta prohibició està recollida en un decret de la Generalitat, que estableix una sèrie de mesures per prevenir els incendis forestals. Es prohibeix encendre foc, sigui quina sigui la finalitat, en zones forestals i en la franja de 500 metres que els envolta.

Especialment, no es poden cremar restes de poda i aprofitaments forestals agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a zones forestals, sense una autorització expressa del Departament d'Agricultura. Tampoc no es poden fer focs d'esbarjo ni d'altres relacionats amb l'apicultura. Dins de les àrees recreatives i d'acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, es podrà fer foc quan s'utilitzin barbacoes d'obra amb mataguspires.

També queda prohibit llençar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l'inici d'un foc; llançar coets, fosc d'artifici o d'altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.
Aquest 2017, des de l'1 de gener fins avui, hi ha hagut a Catalunya 67 incendis forestals que han cremat 508,32 hectàrees forestals.Busques una notÝcia?
Paraules clau separades per ;
Ara fem
La Torre al dia (R)
I desprÚs
iCat FM


RÓdio Ona La Torre Ě c/ Garrofers, 8, baixos Ě 43830 Torredembarra Ě T. 977 95 86 35 / 977 64 62 13 Ě
Disseny: EsgrÓfig - Estudi GrÓfic Figuerola | Programari: Upgrading Soft