Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informaciˇ estadÝstica. Si continues navegant, considerem que acceptes la utilitzaciˇ. MÚs informaciˇ aquÝ.
Es presenta la Coordinadora de Balls de Diables Tradicionals de Catalunya
20/04/2017

La colla de Torredembarra Ús una de els colles fundadores

La Coordinadora de Balls de Diables Tradicionals de Catalunya es presenta a Tarragona demà divendres 21 d'abril després d'haver-se constituït a l'assemblea celebrada el gener. Els Diables de Torredembarra estan entre les 11 colles fundadores d'aquesta coordinadora.

El seu objectiu és la difusió d'un model tradicional en els balls de diables respectant algunes normes pel que fa a la vestimenta i la pirotècnia.

Pau Duran, cap de colla dels Diables de Torredembarra, explica que la nova agrupació substitueix la Coordinadora de Balls de Diables Centenaris amb Parlaments.

A més de la de Torredembarra, també formen part de la coordinadora deu colles més dels àmbits de Tarragona i el Penedès. Les últimes en incorporar-se, aprofitant el canvi de denominació, són les de Reus i Igualada. Duran explica que ara ja no és obligatori que la colla tingui més de cent anys d'història ni que faci parlaments.

El cap de colla dels diables torrencs també apunta que els grups tradicionals que formen la coordinadora són minoria en l'àmbit català i que estan oberts a la inclusió d'altres colles que respectin el seu model.

La coordinadora es presentarà el 21 d'abril a Tarragona. Al migdia hi haurà un acte per la premsa a l'Ajuntament. A dos quarts de 6 de la tarda es farà un col·loqui amb diferents experts sobre Balls de Diables Tradicionals a l'Antiga Audiència. Finalment, a dos quarts de 10 del vespre es realitzarà una cercavila entre la plaça de la Font i la plaça dels Cols.Busques una notÝcia?
Paraules clau separades per ;
Ara fem
La Tarda Ús teva
I desprÚs
L'espai de les 6


RÓdio Ona La Torre Ě c/ Garrofers, 8, baixos Ě 43830 Torredembarra Ě T. 977 95 86 35 / 977 64 62 13 Ě
Disseny: EsgrÓfig - Estudi GrÓfic Figuerola | Programari: Upgrading Soft