Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informaciˇ estadÝstica. Si continues navegant, considerem que acceptes la utilitzaciˇ. MÚs informaciˇ aquÝ.
La recollida de poda porta a porta serÓ una realitat a tot el municipi a partir d'aquest cap de setmana
21/04/2017

Dissabte es retiraran els darrers contenidors i diumenge comenšarÓ el nou sistema

Aquest cap de setmana s'implanta el nou sistema de recollida de la poda en diferents barris de Torredembarra on encara no s'havia aplicat. Aquest sistema consisteix en la retirada de tots els contenidors per implantar el porta a porta.

Els canvis es començaran a aplicar a partir del diumenge i es durà a terme un dia a la setmana. Els barris on s'implanta el nou sistema són Babilònia, Racó Romà, Montclarà i Clarà, on la recollida serà els diumenges al matí. I les Àmfores, Bizanci i Sadolla, on es farà els dissabtes. Els veïns han de deixar les restes a la porta de casa seva la tarda abans de la recollida o el mateix dia abans de les 7 h del matí.

Durant les darreres setmanes, la Regidoria de Sostenibilitat ha dut a terme una campanya d'informació als veïns i ja s'ha pogut detectar una gran acceptació donat que els contenidors són punts d'atracció de brutícia i incivisme. El regidor de Sostenibilitat i Comerç, Josep Maria Guasch, creu que la idea és encertada.

En aquests barris s'hi troben unes 1.700 cases amb jardí les quals han estat totes bustiades amb la informació dels dies de recollida i com s'ha de fer. En mà s'han repartit fins al moment sacs a prop de 600 habitatges i s'espera arribar a 700 fins a la finalització de la campanya aquest cap de setmana. La resta d'habitatges ha rebut informació sobre el fet que poden recollir els sacs de manera gratuïta a les dependències de la Regidoria de Sostenibilitat a partir de dilluns vinent.
Guasch també apunta que amb la recollida porta a porta s'estalvien una despesa econòmica important i que es faci un ús inadequat els contenidors.

Fins a finals d'abril, els monitors i monitores ambientals de les entitats ecologistes locals GEPEC-EdC i GETE-Ecologistes en acció vigilaran els voltants dels contenidors per lliurar informació a peu de carrer sobre el nou sistema. El regidor de Sostenibilitat també convida a tots els veïns a transmetre a l'Ajuntament qualsevol dubte o queixa que tinguin.

Pel que respecta al seguiment del nou sistema, des del mes de setembre del 2016 (data en què es van afegir a Sant Jordi els barris dels Munts i les Marítimes) fins a finals de febrer la poda recollida ha disminuït de 568 tones fins a 372 tones, un 34,5% de l'any anterior.



Busques una notÝcia?
Paraules clau separades per ;
Ara fem
La Torre al dia
I desprÚs
Esports en Xarxa


RÓdio Ona La Torre Ě c/ Garrofers, 8, baixos Ě 43830 Torredembarra Ě T. 977 95 86 35 / 977 64 62 13 Ě
Disseny: EsgrÓfig - Estudi GrÓfic Figuerola | Programari: Upgrading Soft