Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informació estadística. Si continues navegant, considerem que acceptes la utilització. Més informació aquí.
El cap d'anticorrupció relega als fiscals assignats a la investigació del cas 3%
21/04/2017

Així ho ha anunciat aquest divendres el diari El Mundo

Segons ha publicat aquest divendres El Mundo, el nou fiscal cap d'anticorrupció, Manuel Moix, ha decidit relegar als fiscals assignats a la investigació del cas 3% i remetre el procediment a la fiscalia de Catalunya. Interromp d'aquesta manera, segons explica el rotatiu, una investigació de més de 10.000 folis dirigida de forma àmplia i exhaustiva pels fiscals Fernardo Bermejo i José Grinda i que havia aconseguit arraconar als homes de confiança de l'expresident Mas com Gemà Gordó, actual diputat i exsecretari de Govern de la Generalitat de Catalunya.

Segons El Mundo el fiscal ha pres aquesta decisió per motius operatius perquè no considera raonable que havent-hi fiscals molt competents a Catalunya hagin de desplaçar-se fiscals des de Madrid. Les mateixes fonts de la Fiscalia Anticorrupció que cita el rotatiu sostenen que el seu objectiu també és descarregar de feina a uns funcionaris que estan immersos en investigacions d'una cinquantena de casos i també lluitar contra la idea que el fet d'enviar representants del Ministeri Públic de Madrid alimenta l'animadversió contra Catalunya.

El rotatiu recorda que el primer pas en la investigació del cas del 3% es va donar fa 4 anys, després que l'exregidora d'ERC a Torredembarra, Montse Gasull, denunciés el que considerava irregularitats en la construcció d'un aparcament per part de l'empresa Teyco, propietat de la família Sumarroca, fundadora de CDC. El conseller delegat d'aquesta firma, Jordi Sumarroca, va ser detingut i el jutge va decidir que hi havia suficient informació per a donar lloc a una peça separada. El rotatiu també indica que en una primera fase es va assenyalar el possible pagament de comissions que, a través de l'alcalde de Torredembarra, Daniel Masagué, haurien arribat a convergència Democràtica sota l'aparença de donacions a les fundacions del partit, Catdem i Forum.Busques una notícia?
Paraules clau separades per ;
Ara fem
Informatiu d'Ona la Torre (R)
I després
Notícies en Xarxa


Ràdio Ona La Torre · c/ Garrofers, 8, baixos · 43830 Torredembarra · T. 977 95 86 35 / 977 64 62 13 ·
Disseny: Esgràfig - Estudi Gràfic Figuerola | Programari: Upgrading Soft